RYTO RITUALAI

RYTO RITUALAI

RYTO RITUALAI 🌞

Ne dažnai girdime, kaip pradėsi rytą, su kokiu nusiteikimu, mintimis ir nuotaika - tokia diena ir bus, tiesa? 👀

Iš tiesų mūsų pirmos atsikėlimo akimirkos gali daug nulemti: netgi visos dienos būseną.

Geriausia dalis ta, jog kokia mūsų būsena bus visos dienos metu PRIKLAUSO TIK NUO MŪSŲ PAČIŲ.

Ir mes visada turime pasirinkimą: atsikelti ir “bambėti”, kad ir vėl rytas, žadintuvas, ir vėl į darbą, mokslus, kitas veiklas.. galvoti, kaip nenoriu keltis.. būti blogos nuotaikos, susiraukę ar pykti..

ARBA..

..mes galime atsikėlę pasirinkti gerą nuotaiką ir siūlome tą daryti!

Visų pirma, vos pabudus vietoj “bambėjimo” - PADĖKOTI, kad atsikėlėme, nes juk kiek daug žmonių galbūt nebepabudo po nakties? Apskritai, skatiname išsiugdyti įprotį ryte, kol mūsų pasąmonė jautri po nakties, tad lengviau užsiprogramuoti save.

Tad padėkokime už naują dieną, už tai, kad pabudome, kad esame gyvi, ir šiandien galime dar daug ką nuveikti! Kai dėmesį kreipiame į dėkingumą, kaskart turime daugiau už ką dėkoti ir taip gerėja mūsų gyvenimo kokybė. Nes, kur dėmesys - ten energija.


🔸
Toliau pabudus ir pakilus iš lovos, kad pažadinti savo organizmą siūlome ATSIGERTI ŠILTO VANDENS ~40C, tokia temp. nesukels organizmui šoko, o jį pabudins, “užkurs” naujai dienai.

🔸Sekantį ritualą siūlome EITI Į DUŠĄ, rekomenduojame į vėsesnį, nebūtinai šaltą/ledinį, jei to nepraktikuojame, bet bandyti į vėsesnį nei įprastai.

Tokios nekomforto sąlygos mus grudina, žvalina, suaktyvina kraujotaką, be to, taip esame atsparesni stresui bei fiziniams negalavimams.

🔸Toliau, jei atsikėlėme anksčiau (ką labai skatiname) ir turime laiko LEKIAME DARYTI MANKŠTOS. Rinkitės pagal save, ką norisi: jogą, tempimo pratimus, aktyvesnę mankštą, tačiau, bet kokiu atveju,skatiname prajudinti kūną ir paruošti jį dienai.

Nuolatos rūpindamiesi savo judėjimu būsime kur kas stipresni, sveikesni, pilni energijos ir geresnės nuotaikos, nebraškės kaulai ir mažiau skųsimės, kad ko negalime padaryti..

🔸Taip pat, prie mankštos skatiname įtraukti KVĖPAVIMĄ, gilų kvėpavimą, kuris padės sureguliuoti mūsų emocinę būklę, kvėpavimo pratimų dėka būsime ramesni, viduje atsipalaidavę, susikoncentravę, išmintingiau reikšime emocijas! Galite išbandyti Wim Hof kvėpavimą youtube.

🔸Na, ir po kūno išjudinimo, rekomenduojame paskirti bent 5-10 minučių MEDITACIJAI. Kad geriau susikoncentruoti meditacijos metu, siūlome papildyti ryto ritualus mėgstamais smilkalais, užsidegti žvakę, pasmilkyti šalaviją ar palo santo, jais tuo pačiu ir subalansuosite savąją energiją.

O meditaciją rinkitės savo širdžiai mielą: tylos meditaciją, dėkingumo, savo kvėpavimo stebėjimo. Galite drąsiai patys koncentruotis į savistabą, kvėpavimą ar dėkingumą, tačiau galite ir rinktis “guided” meditacijas. 🧘🏽‍♂️

Meditacija, įtrauktas dėkingumas bei visi kiti ryto ritualai padės Jums pamėgti rytus, žinoma, visiems ritualams reikia skirti laiko ~1val., tad reikia ir atsikelti anksčiau, tačiau atradę valios keltis anksčiau, skirsite laiko sau, o to pasekoje jausitės geriau, būsite žvalesni, kupini energijos, reaguosite ramiau į gyvenimiškas situacijas, labiau pamilsite save ir kasdienybė bus kur kas margesnė ir šviesesnė!

Tad išbandykite!

Linkime palaimingų rytų, su noru keltis, noru dėkoti, kad esame, kad pabudome, kad galime būti čia ir dabar! 🧡🔆

Grįžti į tinklaraštį

Rašyti komentarą

Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti.