AROMATERAPIJA sveikiems ir gražiems plaukams

AROMATERAPIJA sveikiems ir gražiems plaukams

AROMATERAPIJA sveikiems ir gražiems plaukams  / dalinamės išsamia bendrine informacija, kaip įtraukus į kasdienybę natūralius eliksyrus - eterinius aliejus - galime puoselėti savus plaukus ar juos gydyti.

Kadangi plaukai tai mūsų išorinis atspindys mūsų vidaus, gražūs, išpuoselėti plaukai kalba apie sveikatą bei savipriežiūrą - kviečiame paskaityti ir taikyti rekomenduotinus metodus! 

Turbūt daugelis turi dažytus plaukus, arba, kai kas susiduria su pleiskanomis ar plaukų slinkimu, o galbūt tiesiog vasarai atėjus daugiau maudomės bei praleidžiame laiko tiesioginiuose Saulės spinduliuose, tad ši informacija gali būti naudinga! 

Pasitelkiant aromaterapiją, geriausia, ką mes galime padaryti savo plaukams, tai gerinti galvos odos būklę, nuo kurios kaip tik priklauso plauko ypatybės.

Domintis natūraliais eliksyrais, kurie ne tik skaniai kvepia, bet ir iš pagrindų stiprina plaukus, suteikia jiems žvilgesio, skatina augimą, purumą, padeda lengviau juos iššukuoti atsiskleidžia nepakartojamos galimybės.

PROFILAKTINEI SVEIKŲ BEI GRAŽIŲ PLAUKŲ PRIEŽIŪRAI

Plaukų priežiūros karaliene vienareikšmiškai laikomas Ylang-Ylang eterinis aliejus – pradedant plaukų žvilgesiu, glotnumu, švelnumu, aromatu, baigiant odos riebalinio sluoksnio subalansavimu.

Ylang-Ylang daugiafunkciškai rūpinasi plaukų bei galvos odos būkle, tinka tiek riebiems, tiek sausiems plaukams, todėl jis ir užkariavo viso pasaulio moterų širdis. Bet būtina atkreipti dėmesį ir kitus eterinius aliejus.

TAMSIEMS PLAUKAMS STIPRINTI

Jau daugelį šimtmečių, rozmarinų aliejus yra naudojamas plaukams, ypač tamsiems, stiprinti. Rozmarinų aliejus įeina į daugelio plaukams ir galvos odai prižiūrėti skirtų preparatų sudėtį.

Išplautus plaukus perskalaukite vandeniu su keliais aliejaus lašeliais arba pasidarykite aliejaus ir alkoholio mišinį bei įtrinkite juo galvos odą (5ml eterinio rozmarinų aliejaus ir 100ml stiprios degtinės).

Be to, rozmarinų aliejų įmaišykite į naudojamus šampūnus, taip pat, galite pasigaminti purškalą su vandeniu bei rozmarinų aliejumi ir juo purkšti kaskart plaukus, po plovimo ar, kai norisi juos sudrėkinti.

ŠVIESIEMS PLAUKAMS STIPRINTI

Jau nuo seno šviesūs plaukai yra skalaujami ramunėlių nuoviru, kuris suteikia plaukams auksinį atspalvį, tačiau šiek tiek sausina.

Jeigu Jūsų plaukai sausi, o norite juos skalauti ramunėlių nuoviru, tai visų pirma pamaitinkite juos aliejumi. Į galvos odą įtrinkite simondsijų (jojobos) aliejaus, apvyniokite galvą plėvele, uždenkite šiltu rankšluoščiu ir, palaikė valandą dvi, išplaukite šampūnu.

Jeigu Jūsų plaukai labai riebaluojasi, išplovę perskalaukite juos stipriu ramunėlių nuoviru.

 

NUO PLEISKANŲ

Et. aliejais sėkmingai galima gydyti pleiskanas. Jeigu pleiskanos sausos - levandų, pražangialapių mirtenių (arbatmedžio) aliejus arba abiejų aliejų mišinį atskieskite augaliniu pagrindiniu aliejumi (3% skiedinys) ir įtrinkite šiuo mišiniu galvos odą kartą ar 2 per savaitę.

Riebioms pleiskanoms geriau tinka bergamočių ir santalų aliejai, nes padeda subalansuoti galvos riebalų gaminimąsi. Į delną įsipilkite reikiamą kiekį šampūno bei įlašinkite 1-3 lašelius et. aliejaus. Gerai įtrinkite šampūną į galvos odą, kelias minutes palaikykite ir perplaukite vandeniu. Taip plaukus plauti 2 ar 3 kartus per savaitę.

NUO PLAUKŲ SLINKIMO

Aromaterapija gali puikiai pagelbėti trumpalaikio nuplikimo ar stipraus plaukų slinkimo atvejais. 

Kadangi kiekvienas plaukas auga iš poodiniame sluoksnyje esančio folikulo, naudinga atlikti galvos masažą, kuris paskatina kraujotaką, mažina stresą, atpalaiduoja bei pagerina bendrą odos būklę. 

Pastebėta, jog rozmarinų, čiobrelių ir levandų aliejai skatina plaukų augimą ir kai plaukai jau yra nuslinkę, ir kai jie labai slenka. Reikėtų ištepti plaukus kartą ar du per savaitę su pagrindiniu aliejumi: simondsijų ar migdolų, palaikyti dvi ar daugiau valandų ir išplauti minkštu natūraliu šampūnu. Kad aliejus geriau įsiskverbtų - galvą apvynioti rankšluosčiu.


Bs to, svarbu nepamiršti, jog plaukų ir galvos odos būklė labai priklauso nuo bendros sveikatos būklės ir mitybos. Todėl maiste turėtų būti pakankamas mineralų bei vitaminų kiekis. 

Ypač būtini yra baltymai, truputis augalinių riebalų bei B grupės vitaminai.

Kalbant apie kosmetiką, šampūnas turėtų būti švelnus, nes stiprus šampūnas panaikina natūralų odos riebalų sluoksnį.

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.